Dagens ret - Torsdag d. 01/12

Wienerschnitzel -brasekartofler, ærter og sauce 185,-
SE MENU

Om Café Svanen

Café Svanens historie startede tilbage i 1912, hvor den var tilknyttet Holbæk Kasserne som et rigtigt soldaterværtshus med sand på gulvet. Den har altid heddet Café Svanen, men helt frem til 1965 var adressen Strandmøllevej 1. Dengang var der sveller i baghaven og omgivelserne en del mere rå end i dag. I 1960’erne var Svanen blandt andet kendt for sin levende papegøje. Da Holbæk Kasserne lukkede i 1980 udviklede Svanen sig til et hårdt havnearbejderværtshus og et sted, hvor man ikke uden videre begav sig ind alene som kvinde.

I 1988 købte Anette Strøh Bartholdy stedet og forvandlede det til det populære spise- og musikværtshus, som det er i dag. Den nye ejere, Mathias Damhus overtog cafeen den 1. september 2017.

Mathias Damhus
Ejer og kok

Mathias er den passionerede ejere af Café Svanens. Jeg brænder for mit fag og tilfører Svanens klassiske retter et moderne tvist samtidig med at alle traditioner holdes i hævd. Som 14-årig startede Mathias som opvasker men arbejdede sig hurtigt ud i køkkenet. Han har blandt andet været fire år i en golfklub hvor han sluttede som køkkenchef. Mathias blev udlært kok på Hotel Hillerød og har senest arbejdet som souschef på Comwell Borupgaard i Helsingør.

Svanens stærke personale
Cafeen har et stærkt team af køkkenfolk, opvaskere, smørrebrødsjomfruer og tjenere, som altid er klar til at yde en ekstra indsats under de særlige temaarrangementer og i travle perioder. Blandt andet er den tidligere ejer Anette Strøh Bartholdy ansvarlig for smørrebrødsafdelingen, ligesom hendes mand Ivan Strøh Bartholdy er ansvarlig for både grisefest og muslingefest.

Café Svanen i pressen
”Svanens ny ejere vil værne om traditionerne”, sn.dk den 27. august 2017. ( https://sn.dk/Holbaek/Svanens-nye-ejere-vil-vaerne-om-traditionerne/artikel/678524 )

”Anette har solgt Café Svanen”, sn.dk den 14. juni 2017. ( https://sn.dk/Holbaek/Anette-har-solgt-Cafe-Svanen/artikel/662579 )

”På Café Svanen er der plads til alle”, Erhvervsavisen den 26. oktober 2017. (https://www.e-pages.dk/erhvervsjaelland/294/28 )

Sidebar

Det siger folk om Café Svanen

Virkelig hyggeligt sted, der er indrettet på moderne måde og villig overrasker i forhold til facaden. Betjeningen er meget imødekommende og hurtig. Vi bestilte smørrebrød og det var virkelig lækkert og til meget rimelige priser. Vi glæder os til at komme igen og smage os igennem menukortet:-) Nb: Meget flotte toiletter.
Henrik Forsstrøm
"Helt sikkert et besøg værd. Fantastisk mad i skønne omgivelser. Altid god betjening og helt sikkert et besøg værd. Om det er til lækker smørrebrød, dagens ret eller en hyggelig weekend aften med lækker mad og musik, så bliver man mødt af skønne mennesker. Helt sikkert 5 ud af 5 mulige stjerner herfra."
Ronnie Haugaard Kristensen
"Dejlig mad og hurtig servering. Fik Svanen anbefalet og inviterede nogle venner på frokost. Tak for dejlig mad med god og hurtig servering – det er ikke sidste gang jeg har besøgt Svanen."
Randi Rosbjørn
"Super lækkert smørrebrød. Vi havde gæster for en måned siden, hvor vi fik smørrebrød fra jer. Det var super lækkert og vores gæster roste det meget."
Susan Johansen